A legújabb hírek

FAT BOY LIMITED EDITION

04 február 2020

FAT BOY LIMITED EDITION

ÚJ 30. ÉVFORDULÓS FAT BOY® MODELL AZ EREDETI IKON TISZTELETÉRE

Különleges stílusjegyekkel ellátott limitált gyártású Fat Boy kerül sorozatgyártásra.


 MILWAUKEE (2020. február 3.) – A Harley-Davidson egy ikon előtt hajt fejet a 30. évfordulós Fat Boy® modellel. A sötét tónusú fényezéssel és bronz kiemelésekkel ellátott, koromfekete Milwaukee-Eight® 114 motorblokkal felszerelt 30. évfordulós Fat Boy modellből mindössze 2500 példány készül, a sorszámokat pedig a modellek üzemanyagtartály konzoljára szerelt táblán jelenítjük meg.


 A Fat Boy botrányos névválasztás volt egy olyan modell számára, amely az 1990-es bevezetésekor igencsak lenyűgözőre sikerült. 


 A Fat Boy megjelenésének, arányainak és vonalainak a kiinduló alapja egy 1949-es Hydra-Glide motorkerékpár volt, amelyet a motorosok új generációja számára modern formába hoztunk” – magyarázza Brad Richards, a Harley-Davidson stílusért és dizájnért felelős alelnöke. „Azok a motorosok oda voltak a háború utáni dizájnért, de a modern időkre jellemző ipari megjelenés tiszta egyszerűsége is elvarázsolta őket. A Fat Boy modell 2018-as változata mindezeket az elemeket hűen megragadta. A mostani, 30. évfordulós modellel valami nagyon különlegeset szerettünk volna alkotni, így hát a motorosok sötétebb árnyalatok iránti vonzódására apelláltunk, illetve limitált kiadású / sorozatgyártású stratégiát választottunk a motorkerékpár igazán különlegessé és exkluzívvá tételéhez.”


30. évfordulós Fat Boy modell

 A 30. évfordulós Fat Boy motorkerékpár tiszteleg az eredeti modell által bejárt három évtizedes diadalmas életút előtt, amely modell merész újraértelmezését a sötét tónusú fényezések és a Vivid Black szín teszi különlegessé. A mart felületű öntött alumínium Lakester kerekeket Satin Black fényezéssel láttuk el. A koromfekete Milwaukee-Eight 114 motorblokk fedele fényes fekete, amelynek bronz tónusú írás ad megfelelő hangsúlyt az alsó szelepfedeleken és a gyújtásfedélen. A kipufogó Black Onyx fényezést kapott: ez egy gőzzel történő fizikai réteg-előállítási fényezés, amelyhez a fényes hatást az alatta lévő krómréteg adja.  A megszokott modelltől eltérő karakterisztikus sötét tónusú megjelenést a Vivid Black fényszóróburkolat, kormány és lábtartók teszik teljessé. Az új bronz-tónusú vízeséses Fat Boy benzintank-logo jól illik a fekete fényezéshez és más bronz díszítéshez, amely a 30. évfordulós Fat Boynak egyedi ízt ad a megszokott modellhez képest.


 A 2018 óta gyártott Harley-Davidson® Softail® családból kiindulva a Fat Boy modell egy ikont értelmez újra teljesítmény és megjelenés szempontjából egyaránt. A Fat Boy masszív első futóművén a csúcsdíszt egy új formatervezésű burkolattal ellátott LED fényszóró jelenti. A Lakester alumínium tárcsakerekek alátámasztják a Fat Boy stílusjegyeit. A 160mm-es első gumit egy 240mm-es, a custom gyári megjelenést erősítő hátsó gumi ellensúlyozza. 


 A Softail alap és a felfüggesztés együtt egy szilárd, mégis könnyű vázat alkotnak, amely a legigényesebb cruiser motorosok elvárásainak is messzemenően eleget tevő mozgékonyságot és teljesítményt biztosítanak. Az egy rugóstagú hátsó lengéscsillapító megőrzi a Softail váz jellegzetes hard tail vonalait, az egyenletes motorozást és kimagasló menetdinamikát pedig az ülés alatt elhelyezett, optimális szögbeállítású szimpla rugós lengéscsillapító biztosítja. A távirányításos hidraulikus előfeszítés egyszerűen egy ülés alatti tekerőgomb elfordításával állítható, amely a motorozási élményt és a menetdinamikát pillanatok alatt a motoros súlyához szabályozza. 


 A Softail meghajtási lehetőségei közül a legnagyobb teljesítményt nyújtó Milwaukee-Eight® 114 V-Twin motorblokk inspiráló erővel és klasszikus megjelenéssel, hanggal és érzettel tölti fel a motorkerékpárt. A szilárdan rögzített hajtáslánc még jobban kiemeli a váz erőteljességét. A dupla motorblokk-ellensúly csökkenti az üresjárati elsődleges rezgést.


Egy új ikon születik

 Az 1989-ben 1990-es modellként bevezetetett eredeti Fat Boyt a Harley-Davidson legendás formatervezői, Willie G. Davidson és Louie Netz tervezték, akik a friss, modern megjelenést kombinálták a klasszikus Harley-Davidson stílusjegyekkel. Az „egy darab fából faragott” jelleg eléréséhez a motorkerékpárt egyszínű Fine Silver Metallic fényezéssel látták el, valamint egy ehhez passzoló porfesték-bevonatos vázzal, és alumínium tárcsakerekeken gurult (hátsót ráadásul a Softail váz egészítette ki), amely a Fat Boy modell meghatározó jellegzetességét adta. A levágott sárvédővel ellátott széles első kerék, a széles kormány és a masszív krómozott kerettel és FL-stílusú polírozott burkolattal ellátott, 18 cm széles fényszóró igencsak tagbaszakadt megjelenést kölcsönzött a motorkerékpárnak. A szárnyas tank logót maga Davidson tervezte, amely azóta a Fat Boy modell elválaszthatatlan részévé vált.


 A Harley-Davidson Fat Boy modell az „Terminátor 2: Az ítélet napja” című filmbéli 1991-es szereplése folytán a popkultúra részévé vált, amikor Arnold Schwarzenegger egy Fat Boy motorkerékpáron húz végig Los Angelesen a drámai üldözéses jelenetben. A film nemzetközi siker lett, amely segített a Fat boy modell számára a Harley-Davidson márka szilárd megalapozásában számos országban, legfőképpen Európában. 


A névről

 Kizárólag a Harley-Davidsonnak van elég önbizalma ahhoz, hogy egy modellt Fat Boynak (kövér fiúnak) nevezzen el. A történet a következő, Willie G. Davidson „A Harley-Davidson 100 éve” című könyvében olvasható vallomása szerint:


Bizonyára érdekel benneteket, hogyan jöttünk elő a „Fat Boy” név ötletével, és erről számtalan mesét hallottam már, amelyek közül nagyrészt egyik sem felel meg a valóságnak. Az igazi történet a következő: nehéz olyan neveket találni, amelyek az utcán is népszerűek tudnak maradni. Mindig fel kell tennünk magunknak a kérdést: „Milyen nevet ragasztanak majd rá az utcán?”, és abból kell kiindulni. Valami szokatlant kerestünk, és talán valami olyat, ami egy kissé szabadszájú, hiszen milyen menő az, ha a néha a saját termékedből gúnyt tudsz űzni. Bennem, és számos más bennfentesben, akik látták a modellt, olyan „vaskos”, „kövér” érzetet keltett. Így a marketingesek előálltak a „Fat Boy” ötlettel – és az utca átvette ezt az elnevezést.


 A Fat Boy modellt rendszeresen újabb és újabb stílusjegyekkel láttuk el 2018-ig, amikor is egy vadonatúj Fat Boy modell gördült ki a gyárunkból a megújított Softail vázzal és a Milwaukee-Eight motorblokkal. A jelenlegi Fat Boy modell valamennyi megkülönböztető jegy esetében csutkára állítja a hangerőt: az alumínium tárcsakeréktől kezdve a masszív fényszórón keresztül a fényszóróburkolatig. A Fat Boy fizikailag az egyik leginkább motorkerékpár, amely valaha is megjelent a Harley-Davidson portfoliójában.


A Harley-Davidson Motor Company vállalatról
1903 óta a Harley-Davidson Motor Company a kétkerekű közlekedés vezető innovátoraként a személyes szabadsággal kapcsolatos álmokat váltja valóra. A társaság egyre szélesebb választékban kínálja a legmodernebb, egyedülálló és könnyen személyre szabható motorkerékpárjait. A Harley-Davidson a motorozási élményeken kívül a kivételes minőségű motorkerékpár-alkatrészek, tartozékok, motoros-ruhák és felszerelések kínálatával teszi még vonzóbbá a motorozást. További információkat arról, hogy a Harley-Davidson hogyan hozza létre a motorosok új generációját, itt találsz: www.harley-davidson.hu

 

Szerkesztők:Ha további információk érdekelnek a Harley-Davidson motorkerékpárokkal és termékekkel kapcsolatban, látogasd meg ah-dmediakit.com weboldalt!


 ###

Vissza az előző oldalra